Industriële elektriciteit

3de graad BSO
7de jaar
#4ac9f3

richting

• Bij voorkeur heb je in de derde graad elektrische installaties of elektrische installatietechnieken gevolgd. Stroom je in uit een andere richting dan zijn technisch inzicht en praktische aanleg een must.

• Deze specialisatie wordt ingericht om je de mogelijkheid te geven niet alleen het dipolma van secundair onderwijste behalen, maar je verde te bekwamen in de industriële elektriciteit en elektronica.

• Via deze gespecialiseerde opleiding krijg je inzicht in industriële automatiseringssystemen met de bedoeling ze te kunnen herstellen.

• Je specialiseert je in onderhoud, montage en herstelling van enerzijds liften, deuren, roltrappen (mechanica, informatica, pneumatica, hydraulica); anderzijds in de energiedistributie, aandrijf- en hoogspanningstechniek

• Het is een praktijkgerichte opleiding. Via concrete realisaties, projecten en stages verhoog je je kennis van elektronische sturings- en automatisatietechnieken.

• Je leert kwaliteitsvol werk leveren met oog voor veiligheid, gezondheid en milieu.
 

Toekomstmogelijkheden

• De arbeidsmarkt: met je diploma van industriële elektriciteit kun je aan de slag in één van de volgende beroepen: bordenbouwer, industrieel elektrotechnisch installateur, monteur van elektrische en elektronische producten, onderhoudselektricien, regelaar afsteller van productiemachines, residentieel elektrotechnisch installateur, technicus controle en kwaliteit elektriciteit en elektronica, technicus elektrische en elektronische toestellen, technicus onderzoek en ontwikkeling in elektriciteit en elektronica, technicus ontwerper industriële automatisering, ...

• Volgde je met succes de opleiding bedrijfsbeheer, dan kan je een eigen zaak opstarten.

Industriële elektricteit 7 IE
Engels 2
godsdienst 2
lichamelijke opvoeding 2
maatschappelijke vorming 2
Nederlands 2
wiskunde 2
totaal algemene vakken 12
industriële elektrische processen 13
   
      
     PV stage 7
totaal technische en praktische vakken 20
   
totaal urenpakket per week  32

Voor alle vakken worden er indine nodig inhaallessen en/of individuele studiebegeleiding voorzien.